Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

1. Εισαγωγή – Αντικείμενο – Υπηρεσίες

Ο ιστότοπος, www.oayourtrademark.gr , (εφεξής «site») ανήκει στη Δικηγόρο Ανδρουτσοπούλου Όλγα-Σταυρίνα (Ολίνα), με έδρα στην Αθήνα, οδός Πυθοδώρου, αρ. 18,  ΑΦΜ 154496789, Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών. Το ΟΑ | YOUR TRADEMARK είναι το εξειδικευμένο -επί διανοητικής ιδιοκτησίας και δη εμπορικών σημάτων- δικηγορικό και συμβουλευτικό γραφείο της Ανδρουτσοπούλου Ολίνας (εφεξής «Γραφείο»). Μέσω του ομώνυμου site μας σας συστηνόμαστε, σας παρουσιάζουμε τις υπηρεσίες μας, σας ενημερώνουμε επί συναφών θεμάτων και σας δίνουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε ποικιλοτρόπως μαζί μας για να λύσετε τις απορίες σας και να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες μας. Η πρόσβαση, χρήση και περιήγηση στο site είναι ελεύθερη και δεν επιφέρει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στους επισκέπτες / χρήστες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Γραφείο μέσω του παρόντος site καλύπτονται αποκλειστικά από τους ενταύθα Όρους Χρήσης και οποιοιδήποτε άλλοι όροι και προϋποθέσεις αποκλείονται ρητώς. Κάθε επισκέπτης / χρήστης που επισκέπτεται το site ή συναλλάσσεται μέσω αυτού θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που διατυπώνονται εδώ, χωρίς καμία εξαίρεση, και ότι αντιλαμβάνεται ότι οι όροι αποτελούν μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στους επισκέπτες / χρήστες και το Γραφείο.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους παρόντες όρους, καθώς και με την Πολιτική Απορρήτου  -η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των παρόντων Όρων Χρήσης-, οφείλετε να απέχετε από τη χρήση του site και των υπηρεσιών του. To Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει οποτεδήποτε τους Όρους Χρήσης. Οι επισκέπτες / χρήστες θα πρέπει περιοδικά να ελέγχουν τους όρους, ώστε να ενημερώνονται για το περιεχόμενό τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ενημέρωσή τους αυτή.

Οι παρόντες όροι αφορούν τόσο αυτούς που απλά επισκέπτονται το site όσο και αυτούς που συνδιαλέγονται με το site με οποιονδήποτε τρόπο (εφεξής «χρήστες», «χρήστης»).

Δεν χρειάζεται να δώσετε στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης για να χρησιμοποιήσετε το site. Προσωπικά σας δεδομένα θα σας ζητηθούν μόνο σε περίπτωση που θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή άλλως.

Ο χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του site και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παρόχους υπηρεσιών internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο internet). Ο χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών. Επίσης, ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του site.

2. Αποποίηση / Περιορισμός Ευθύνης

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το Γραφείο δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του site, στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία. Τα περιεχόμενα του site παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση, εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιονδήποτε τρόπο. Στον μέγιστο βαθμό και σύμφωνα με τον νόμο, το Γραφείο αρνείται όλες τις εγγυήσεις, εκπεφρασμένες ή και συνεπαγόμενες, συμπεριλαμβανομένων αυτών, όχι όμως και περιοριζομένων σε αυτές, οι οποίες συνεπάγονται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Το Γραφείο ελέγχει επισταμένως το επίπεδο ασφαλείας των προσφερόμενων υπηρεσιών του στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, με τη χρήση προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού. Συνιστάται στους χρήστες, κατά την περιήγησή τους στο site να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς, Trojan horses, time bombs κ.ά. Το Γραφείο δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ζημίες στις συσκευές (hardware), στα προγράμματα (software) του χρήστη και τα δεδομένα του χρήστη καθώς και για οποιουδήποτε άλλου είδους ζημία του χρήστη ή τρίτου, από τους κινδύνους που περιγράφονται ανωτέρω, εφόσον εκπληρώνει τις νόμιμες υποχρεώσεις πρόνοιας και λήψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και αποτροπής βλαβών. Το Γραφείο κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ωστόσο δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα του site θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης, δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό site ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών, δεν περιέχουν “ιούς” ή άλλα επιζήμια συστατικά.

Το Γραφείο δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Οι πληροφορίες, τα άρθρα και όλο το περιεχόμενο του site δεν υποκαθιστά τις νομικές συμβουλές, αλλά παρέχεται ενημερωτικά και χρησιμοποιείται με ευθύνη του χρήστη και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου.

3. Ευθύνη του Χρήστη

Κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να κάνει χρήση του site σύμφωνα με τον νόμο και τα χρηστά ήθη. Η ευθύνη για το περιεχόμενο των συναλλαγών ανήκει αποκλειστικά στον χρήστη. Το Γραφείο δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που μεταφέρουν οι χρήστες. Οι χρήστες οφείλουν να συμπληρώνουν με ορθότητα και ακρίβεια τα πεδία όνομα, επώνυμο, επωνυμία επιχείρησης, τηλέφωνο,  e-mail, μήνυμα στην online φόρμα επικοινωνίας, καθώς και τα ζητούμενα στοιχεία για να καταστεί δυνατή η από πλευράς μας παροχή υπηρεσιών. Η χρήση του site υπόκειται στους ελληνικούς, τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς νόμους και ο χρήστης συμφωνεί να μη χρησιμοποιεί το site με σκοπό την παραβίαση αυτών των νόμων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, οι χρήστες συμφωνούν και αναλαμβάνουν την ευθύνη να μη χρησιμοποιούν τo site για:

i. αποστολή, δημοσίευση ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιονδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στο Γραφείο ή σε οποιονδήποτε τρίτο ή προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου,

ii. αποστολή, δημοσίευση ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λπ.,

iii. αποστολή, δημοσίευση ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με τον νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας),

iv. αποστολή, δημοσίευση ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,

v. αποστολή, δημοσίευση ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τη διακοπή της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,

vi. ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και παρενόχληση τρίτων με οποιονδήποτε τρόπο,

vii. συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών.

Οι χρήστες αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκαλείται στο Γραφείο από κακή ή αθέμιτη χρήση του site.

Επιπλέον, οι χρήστες κατανοούν και συμφωνούν ότι όλα τα μέλη, οι συνεργάτες, οι υπάλληλοι, η διοίκηση και άλλοι συνεργάτες του Γραφείου δεν ευθύνονται για οτιδήποτε προκύψει από τρίτα μέρη τα οποία χρησιμοποιούν το site.

Κάθε χρήση αντίθετη προς τα ανωτέρω, εκτός των τυχόν νομικών κυρώσεων, επιφέρει και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρίς καμία ειδοποίηση.

4. Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Με την επιφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων δικαιούχων, όλο το περιεχόμενο του site, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών γνωρισμάτων, εμπορικών σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, αποτελεί διανοητική ιδιοκτησία του Γραφείου και προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Ειδικότερα, ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το site και τις υπηρεσίες μας ή τρίτα μέρη και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά διακριτικά γνωρίσματα / σήματα του Γραφείου ή τρίτων μερών αντίστοιχα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η εμφάνισή τους στο site δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους. Ο παρών δε ιστότοπος,  www.oayourtrademark.gr , προστατεύεται αυτοτελώς ως πρωτότυπο έργο εικαστικού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων τεχνών, κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις του νόμου καθώς και ως συλλογή έργων (αρθρ. 2, ν. 2121/1993) και συνιστά πνευματική ιδιοκτησία του Γραφείου.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική/ ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, φόρτωση (downloading) ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του site.  Η αναπαραγωγή, διάδοση, μετάδοση, αναμετάδοση του υλικού ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης του Γραφείου ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

5. Έναρξη – Διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του site με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες.

6. Σύνδεσμοι (links) προς άλλους ιστότοπους

Το Γραφείο δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστότοπων και ιστοσελίδων, όπου παραπέμπει μέσω συνδέσμων, hyperlinks ή banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά τη χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθύνεται απευθείας στους αντίστοιχους ιστότοπους και ιστοσελίδες, οι οποίοι και φέρουν τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους και τα εξαυτής προκύπτοντα προβλήματα. Η παροχή των συνδέσμων στο site γίνεται για λόγους διευκόλυνσης του χρήστη ή για σκοπούς διαφημιστικούς και το Γραφείο σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει, δεν αποδέχεται και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο κάθε συνδέσμου.

Περαιτέρω, εναπόκειται στους επισκέπτες του site να λαμβάνουν προφυλάξεις για να εξασφαλίζουν ότι οι σύνδεσμοι που επιλέγουν ή τα προγράμματα λογισμικού που κατεβάζουν (είτε από το παρόν site είτε από οποιονδήποτε άλλον ιστότοπο) δεν περιέχουν στοιχεία  όπως ιούς, ιούς τύπου worm, δούρειους ίππους, ελαττώματα και άλλα καταστροφικά στοιχεία.

7. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών είναι πολύ σημαντική για εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των παρόντων όρων.

8. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι ανωτέρω Όροι Χρήσης, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση αυτών, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Για κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει από την παρούσα συμφωνία και η οποία δεν μπορεί να επιλυθεί εξωδίκως, κατά τόπον αρμόδια ορίζονται τα καθ’ ύλην αρμόδια δικαστήρια των Αθηνών.

9. Λοιποί όροι χρήσης

Αν οποιαδήποτε διάταξη των παρόντων όρων είναι ή καθίσταται άκυρη, μη εφαρμοστέα ή μη δεσμευτική εξακολουθείτε να δεσμεύεστε από όλες τις υπόλοιπες διατάξεις.

Εάν τυχόν το Γραφείο δεν ασκήσει δικαίωμα που απορρέει από την παρούσα σύμβαση, αυτό δεν θα θεωρείται επ’ ουδενί λόγω παραίτηση και το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε από το Γραφείο κατά τη διακριτική του ευχέρεια.

10. Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή διευθέτηση σε σχέση με τους παρόντες Όρους Χρήσης, την Πολιτική Απορρήτου και την Πολιτική Cookies, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε μαζί μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@oayourtrademark.gr .